За рецептата:

Към рецептата:
Сиропиран тиквеник
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
800 г тиква
400 г готови кори
150 г орехови ядки, счукани на едро
1 с. л. канела
1 ч. ч. захар
150 мл растителна мазнина
За сиропа:
1 ч. ч. вода
1 ч. ч. захар
Настържете тиквата и я изстискайте от излишния сок. Смесете я с ореховите ядки, захарта и канелата. Получената плънка започнете да разпределяте, като върху един слой, състоящ се от две кори, поръсите малко растителна мазнина, след това от плънката и навиете на руло. Повторете същото с всички кори.
Подредете рулата в намазнена тава и намажете повърхноста им с растителна мазнина. Печете баницата в предварително загрята фурна на 170-180° С за 25-30 минути до златисто.
Сиропът можете да приготвите предварително от равните количества вода и захар, които да сварите на сироп с лека гъстота. Оставете го да се охлади напълно, а когато тиквеникът е готов, залейте със сиропа и оставете в хладилник за 12 часа. Ако приготвяте сиропа след това, оставете тиквеника да изстине напълно и тогава залейте с него. Колкото повече време попива сиропът, толкова по-сочен и неустоим е тиквеникът. Опитайте!


Калории и хранителна информация за Сиропиран тиквеник
12 Порции
Състав в 1 порция
- Калории451.2
- Общо Мазнини23.8 г
- Наситени мазнини2.1 г
- Полиненаситени мазнини14.1 г
- Мононенаситени мазнини3.5 г
- Холестерол0.0 мг
- Натрий376.0 мг
- Калий287.4 мг
- Общо въглехидрати60.8 г
- Фибри12,4 г
- Захари33.6 г
- Белтъчини12.9 г
- Витамин А4,6%
- Витамин В-120.0%
- Витамин В-68.5%
- Витамин С12,6%
- Витамин D0.0%
- Витамин Е33.3%
- Калций3,7%
- Мед12,2%
- Фолиева киселина5,9%
- Желязо5,0%
- Магнезий10,3%
- Манган28,5%
- Ниацин3,6%
- Пантотенова киселина3,4%
- Фосфор6,7%
- Рибофлавин1.5%
- Селен1,3%
- Тиамин9,1%
- Цинк3,2%
* Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: