Пълнозърнести палачинки с какао, соев сос и фъстъчено масло

За рецептата:

Пълнозърнести палачинки с какао, соев сос и фъстъчено масло     Рецептата за пълнозърнести палачинки с какао, соев сос и фъстъчено масло е подходяща за всички ценители на палачинки или сладки изкушения, които се стремят към здравословен начин на живот и се ориентират към рецепти без глутен или с минимално количество на глутен. Соевият сос в рецептата, който подчертава шоколадовата нотка в нея, е един иновативен продукт от продуктовата серия на естествено ферментиралите соеви сосове Kikkoman - соев сос "Тамари", без глутен. Този соев сос притежава цялото богатство на вкуса на класически соев сос и спокойно можете да му се доверите, използвайки го в азиатски или традиционни ястия, всякакви здравословни ястия, както и в различни печива с пълнозърнести брашна, ядкови брашна и др.
     С тези пълнозърнести палачинки можете да започнете всеки свой ден или да им се насладите за следобедна закуска. Гарнирани с фъстъчено масло, те са изключително приятни и още по-ароматни, но ако фъстъченото масло не е по ваш вкус, гарнирайте с мед, меласа, кленов сироп, сос от агаве или друг топинг по желание.

Приготвяне на пълнозърнести палачинки с какао, соев сос и фъстъчено масло:

Пълнозърнести палачинки с какао, соев сос и фъстъчено масло

 Приготвяне
10 мин

Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 7-8 палачинки с диаметър 16-17 см

Необходими продукти:
2 яйца
2 с. л. кафява захар
240 мл прясно мляко
2 с. л. зехтин
2 с. л. соев сос "Тамари" Kikkoman, без глутен
17 с. л. пълнозърнесто брашно (в рецептата е използвано пълнозърнесто брашно на "Топаз Мел")
4 с. л. неподсладено какао
фъстъчено масло за гарниране

Пълнозърнести шоколадови палачинки - рецепта
     В купа разбийте яйцата и кафявата захар до получаването на нежна кремообразна консистенция. Налейте млякото, зехтина и безглутеновия соев сос. На етапи започнете добавянето на брашното и какаото, разбивайки с миксер на средна степен. Когато сместа стане хомогенна, оставете я да "почива" 15-20 минути.
     Пристъпете към приготвянето на палачинките. В тиган с незалепващо покритие слагайте по няколко капки растителна мазнина и наливайте от гъстата палачинкова смес. Печете за по 2-3 минути от всяка страна. Гарнирайте готовите палачинки с фъстъченото масло и... Voilà! Даже можете да си хапнете 2-3, без абсолютно никакви угризения! Да ви е сладко!


Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня! 

Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация: