Бананов сладкиш с фъстъчено масло и заквасена сметана

Бананов сладкиш с фъстъчено масло и заквасена сметана

За рецептата:

     Чудесен бананов сладкиш с фъстъчено масло и заквасена сметана - сладка рецепта, изпълнена с вкусове и аромати! Мокра текстура и леко карамелизирана коричка с нежна сърцевина от парченце банан! Пиршество за любителите на домашните десерти!

Приготвяне на бананов сладкиш с фъстъчено масло и заквасена сметана

Бананов сладкиш с фъстъчено масло и заквасена сметана


 Приготвяне
20 мин

Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 6-8
Бананов сладкиш с фъстъчено масло и заквасена сметана - рецепта и начин на приготвяне
Необходими продукти:
1 яйце
2 банана
4 с. л. топла вода
1 ч. ч. кафява захар
200 г заквасена сметана (20%)
2 с. л. фъстъчено масло
3 с. л. кисело мляко
1 2/3 ч. ч. брашно
10-12 г бакпулвер
пудра захар за поръсване






     В купа сложете яйцето, захарта, единия банан, нарязан на малки парченца, и топлата вода. Разбийте с миксер, докато сместа стане нежна и пухкава и захарта се разтвори в голяма степен. Добавете заквасената сметана, фъстъченото масло и киселото мляко.
Сладкиш с банани, фъстъчено масло и заквасена сметана
     В отделен съд смесете брашното и бакпулвера, след което на етапи прибавете към сместа за сладкиша. Разбивайте, докато средно гъстото тесто стане еднородно.
     Излейте тестото в намаслена тава и отгоре подредете другия банан, предварително нарязан на кръгчета. Печете сладкиша в загрята фурна на 180° С за 60-65 минути до нежно златисто. Оставете готовия сладкиш да изстива във фурната. След известно време поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте.


Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня! 

Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация: