За рецептата:
Мармалад от сливи - още една стара, но златна рецепта от Пенка Чолчева, която ни идва като помощ в приготвянето на зимнина в домашни условия. Със сигурност много от вас пазят спомени за така популярния мармалад от сини сливи, който едно време бабите ни правеха и поставяха в калъпи или бурканчета, а след това той беше с такава гъстота, че можехме да го нарежем на парчета. Именно това е една такава автентична рецепта с неповторим и наситен вкус на сини сливи, с която можем да допълним любимите си десерти - кексове, сладкиши, пържени филийки, палачинки и всичко друго, което се роди в кулинарната ни фантазия.
Към рецептата:
Мармалад от сливи
Приготвяне
Време за готвене
Общо време

*Рецептата е дословно цитирана от книгата "601 изпитани готварски рецепти" от Пенка Чолчева и изпълнена едно към едно. В случая, първият етап на печене е на около 200 градуса, а вторият етап - на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: