За десерта:

Към рецептата:
Бишкотени топчета с рикота, какао и кокос
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница

Необходими продукти:
150 г сирене рикота
60 г пудра захар
150 г бишкоти Savoiardi
1 с. л. какао на прах
20 г кокосови стърготини
Разбийте с миксер за няколко минути рикотата и пресятата пудра захар, като по време на разбиването добавите и какаото. Към получената кремообразна смес прибавете бишкотите, които предварително сте смеляли на трохи в кухненски робот.
Разбъркайте добре до получаването на еднородна смес, която в готовия си вид е влажна и леко лепкава.
От сместа оформете малки топчета и ги оваляйте в кокосовите стърготини. Приберете ги в хладилник за един или два "безкрайни" часа, а след това им се насладете подобаващо и без угризения.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: