За рецептата:
Крехки, вкусни и лесни за приготвяне - пилешки филенца с корнфлейкс и сусам. Едва ли има някой любител на пилешкото месо, който ще остане безразличен пред вида им, вкуса им и тази неповторима хрупкава коричка, получена от панировката с трохи корнфлейкс и сусам. Страхотни са както за мезе, така и като основно ястие, гарнирано със свежа салата. По желание можете да ги допълните с класически млечен сос с майонеза и копър.Към рецептата:
Пилешки филенца с корнфлейкс и сусам
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 3Необходими продукти:
500 г пилешко филе
2 яйца
6 с. л. корнфлейкс
4 с. л. сусам
3 с. л. брашно
сол
олио за пържене
Измийте, подсушете и нарежете пилешкото филе на ленти по дължина. Загрейте олиото в подходящ тиган. Всяко филенце овалвайте първо в брашното, след това в разбитите с малко сол яйца, а накрая в смес от натрошения корнфлейкс и сусам.
Пилешките филенца се пържат до нежно златисто за приблизително 5-6 минути от всяка страна.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: