За рецептата:
Към рецептата:
Вита точена баница по рецепта на баба
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Необходими продукти:
Тесто:
600 г брашно
1 ч. л. сол
20 г прясна мая (1/2 опаковка)
1 ч. л. захар
120 мл топло прясно мляко
3 яйца
600 г брашно
1 ч. л. сол
20 г прясна мая (1/2 опаковка)
1 ч. л. захар
120 мл топло прясно мляко
3 яйца
Плънка:
300 г сирене
2 яйца
5 с. л. кисело мляко
200 г краве масло
300 г сирене
2 яйца
5 с. л. кисело мляко
200 г краве масло
Намазване:
1 яйце
2 с. л. вода
50 г масло
1 яйце
2 с. л. вода
50 г масло
Разделяме тестото на 10 еднакви по големина топки. Разточваме всяка топка на малка кора, намазваме я обилно с масло, покриваме с друга кора и разточваме на тънко на възможно най-голяма кора. Намажете половината с краве масло, поставете върху тях друга кора.
Намазваме всяка двупластова кора с разтопено масло и разпределяме върху нея част от плънката, която сме приготвили от разбитото кисело мляко, яйца и натрошеното сирене. Навиваме кората на руло. Поставяме го завито като охлюв в намазана с олио средно голяма кръгла тава. Повторете разточването и навиването на рула и с останалите двойни кори. Намазваме баницата с разбито с малко вода яйце, разпределяме останалото краве масло, нарязано на малки кубчета. Печем в загрята фурна на 180-200 градуса за около 40 мин.
След като е готова баницата, напръскваме я с малко студена вода, за да омекне, и я завиваме с кърпа.
Тази рецепта участва в конкурс "Моите любими рецепти"
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: