За ястието:

Овчарският пай е класическо ястие, появило се през XIX век в северна Англия и Шотландия, като резултат от комбинацията на набралите популярност картофи и остатъци от печено агнешко или овнешко месо. Оттогава до днес, както се случва с всички известни ястия, вариации на рецептата не липсват. Ето защо, все по-често, вместо с остатъци от месо, ястието се приготвя с кайма и с различни палитри от зеленчуци и сирена. Вижте как да приготвите този обърнат овчарски пай - едно супер вкусно предложение за обяд или вечеря!
Към рецептата:
Обърнат овчарски пай
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Необходими продукти:
1 кг картофи
500 г кайма
2 скилидки чесън
1 морков
1 ч. ч. пасирани домати от консерва (може и пресни)
150 г кашкавал
125 г моцарела
каперси
мащерка
босилек
риган
черен пипер
червен пипер
бучка масло
Обелените картофи слагаме да се варят. Чесънът и морковът нарязваме на ситно и запържваме до златисто. Ако използваме от по-големите каперси нарязваме и тях и добавяме към морковите и чесъна, а ако са по-малки ги слагаме цели. Прибавяме и каймата и запържваме добре. Добавяме доматената паста, като при необходимост може да се добави и малко вода. Слагаме и подправките(босилек, риган, сол, черен пипер, червен пипер) и оставяме да къкри около 10 минути.
Сварените картофи намачкваме с малко сол, мащерка и масло и полученото пюре разпределяме в подходящи съдове за индивидуално сервиране или в тавичка. Отгоре поставяме сместа с каймата и накрая нарязаните на ситно или нарязани сирена. Запичаме за 15-20 минути.
Сирената, с които поръсваме ястието, могат да бъдат и ементал, пармезан, грано падано, пушен кашкавал и т.н.
Тази рецепта участва в конкурс "Моите любими рецепти"
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: