Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 10-12
500 гр. грухана пшеница
1 щипка сол
150 гр. локум
100 гр. обикновени бисквити
6 с. л. захар
1/2 ч. л. канела
Сварете житото с щипка сол до разпукване на зърната, като го проверите с пръсти, за да избегнете преваряване. Текстурата му трябва да е леко "гумена". Отцедете го от водата и докато е още топло добавете бисквитите, които сте направили на трохи, локума, нарязан на дребни парченца, канелата и захарта. Сервирайте в малки купички, поръсено с пудра захар.


Калории и хранителна информация за Варено жито с локум и канела
12 Порции
Състав в 1 порция
- Калории208.9
- Общо Мазнини1.2 гр
- Наситени мазнини0.1 гр
- Полиненаситени мазнини0.5 гр
- Мононенаситени мазнини0.0 гр
- Холестерол0.0 мг
- Натрий33.8 мг
- Калий166.4 мг
- Общо въглехидрати49.0 гр
- Фибри5.4 гр
- Захари10.3 гр
- Белтъчини5.8 гр
- Витамин A0.0 %
- Витамин B-120.0 %
- Витамин B-68.5 %
- Витамин C0.0 %
- Витамин D0.0 %
- Витамин E0.0 %
- Калций1.8 %
- Мед 6.8 %
- Фолиева киселина5.9 %
- Желязо6.1 %
- Магнезий12.1 %
- Манган0.0 %
- Ниацин13.8 %
- Пантотенова киселина0.0 %
- Фосфор14.9 %
- Рибофлавин2.7 %
- Селен0.0 %
- Тиамин10.2 %
- Цинк8.5 %
*Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!















Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: