Пържени тиквички с цедено кисело мляко и чесън

Тиквички, тиквички, тиквички! Има стотици рецепти с тиквички, които можем да приготвим от пролетта до края на есента, когато този страхотен зеленчук е в изобилие из цялата търговска мрежа. Класическа рецепта с тиквички, наистина истинска класика, са тиквички с цедено кисело мляко и чесън, гарнирани със свеж копър. Това е една от онези лесни рецепти, в които бързо се влюбваме и приготвяме многократно в пролетно-летните месеци. Как да приготвя класическите тиквички с кисело мляко? Отговорът на този въпрос вижте тук:


Пържени тиквички с цедено кисело мляко и чесън
Необходими  продукти:

1 кг. тиквички

800 гр. цедено кисело мляко

1 връзка пресен чесън (или няколко скилидки стар чесън)

1 връзка копър

сол

растителна мазнина за пържене

 


     Тиквичките се почистват и нарязват на шайби с дебелина около 0.5 см. Изпържват се в гореща мазнина и от двете страни до златисто, след което се подреждат върху кухненска хартия, която да попие излишната от тях мазнина. Няколко часа по-рано киселото мляко се поставя да се изцеди в стерилен тензух, вързан над съд, в който да се отделя излишната вода. Естествено, в търговската мрежа всеки може да си закупи и готово цедено кисело мляко. Вече готово, киселото мляко се смесва с наситнения пресен чесън и малко сол. В центъра на чинията за сервиране се слагат няколко лъжици от гъстото мляко, около него се подреждат пържените тиквички, посолени на вкус, и всичко се гарнира с копър.

МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:

*** Подлучени тиквички с ориз и варени яйца ***
*** Имамбаялдъ ***
*** Дзадзики *** 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Тук можете да коментирате тази публикация: