Тиквички, тиквички, тиквички! Има стотици рецепти с тиквички, които можем да приготвим от пролетта до края на есента, когато този страхотен зеленчук е в изобилие из цялата търговска мрежа. Класическа рецепта с тиквички, наистина истинска класика, са тиквички с цедено кисело мляко и чесън, гарнирани със свеж копър. Това е една от онези лесни рецепти, в които бързо се влюбваме и приготвяме многократно в пролетно-летните месеци. Как да приготвя класическите тиквички с кисело мляко? Отговорът на този въпрос вижте тук:
Пържени тиквички с цедено кисело мляко и чесън
Необходими продукти:
|
|
1
кг. тиквички
|
|
800 гр. цедено кисело мляко
|
|
1 връзка пресен чесън (или няколко
скилидки стар чесън)
|
|
1 връзка копър
|
|
сол
|
|
растителна мазнина за пържене
|
Тиквичките се почистват и нарязват на шайби с дебелина около 0.5 см. Изпържват се в гореща мазнина и от двете страни до златисто, след което се подреждат върху кухненска хартия, която да попие излишната от тях мазнина. Няколко часа по-рано киселото мляко се поставя да се изцеди в стерилен тензух, вързан над съд, в който да се отделя излишната вода. Естествено, в търговската мрежа всеки може да си закупи и готово цедено кисело мляко. Вече готово, киселото мляко се смесва с наситнения пресен чесън и малко сол. В центъра на чинията за сервиране се слагат няколко лъжици от гъстото мляко, около него се подреждат пържените тиквички, посолени на вкус, и всичко се гарнира с копър.
МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:
*** Подлучени тиквички с ориз и варени яйца ***
*** Имамбаялдъ ***
*** Дзадзики ***
*** Подлучени тиквички с ориз и варени яйца ***
*** Имамбаялдъ ***
*** Дзадзики ***
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: