За рецептата:
Вкусно, пухкаво, ароматно и леко пикантно - картофено пюре с масло и чесън. Приготвя се за минути и е универсална гарнитура към различни видове ястия с месо или риба.
Към рецептата:
Картофено пюре с масло и чесън
Приготвяне
15 мин
Време за готвене
30 мин
Общо време
45 мин
Порции: 4
1 кг картофи
50 г краве масло
4 с. л. кисело мляко
1 скилидка чесън
сол
Сварете и обелете картофите. Докато все още са горещи, ги намачкайте с преса за картофи, като прибавите маслото, киселото мляко, пресования чесън и сол на вкус. Мачкайте ги до получаването на пухкаво пюре.
Имайте предвид, че ако използвате миксер или кухненски робот за хомогенизирането на пюрето, консистенцията му ще стане много лепкава и с липса на въздушност. Ето защо, използвайте традиционна преса с малки кръгли отвори.
Сервирайте картофеното пюре като предястие или гарнитура към любимо основно ястие.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
1 кг картофи
50 г краве масло
4 с. л. кисело мляко
1 скилидка чесън
сол
Сварете и обелете картофите. Докато все още са горещи, ги намачкайте с преса за картофи, като прибавите маслото, киселото мляко, пресования чесън и сол на вкус. Мачкайте ги до получаването на пухкаво пюре.
Имайте предвид, че ако използвате миксер или кухненски робот за хомогенизирането на пюрето, консистенцията му ще стане много лепкава и с липса на въздушност. Ето защо, използвайте традиционна преса с малки кръгли отвори.
Сервирайте картофеното пюре като предястие или гарнитура към любимо основно ястие.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: