За рецептата:
Прекрасна рецепта за картофени кюфтета с тиквички, с която можете да разнообразите дневното си меню или да я използвате като студено предястие към любимо питие. Хубавото на тази рецепта е освен вкусът на картофените кюфтета, също и фактът, че те не губят формата си при пържене. Рецептата е лека и приятна за изпълнение. Вижте я!Към рецептата:
Картофени кюфтета с тиквички
Приготвяне
20 мин
Време за готвене
60 мин
Общо време
80 мин
Порции: 4-5
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 средно големи тиквички
3 яйца
150 г кашкавал
5 с. л. галета
2 тънки филийки бял хляб
2 с. л. зехтин
2 щипки млян черен пипер
сол на вкус
Сварете, обелете картофите и ги намачкайте добре с преса. Почистете тиквичките и ги настъргайте с ренде или кухненски робот. Посолете ги с една-две щипки сол и ги оставете настрана за 15 минути, за да отделят течността си. След това ги отцедете и прехвърлете към картофите.
Смеляйте филийките хляб в чопър или робот, правейки ги на трохи. Добавете яйцата, хлебните трохи, галетата, настъргания кашкавал, зехтина, черен пипер и сол на вкус към картофената смес. Разбъркайте я до пълно хомогенизиране на съставките. От сместа оформяйте кюфтета със средна големина и ги изпържете на добре нагорещена маслена баня от двете страни до златисто.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Необходими продукти:
1 кг картофи
2 средно големи тиквички
3 яйца
150 г кашкавал
5 с. л. галета
2 тънки филийки бял хляб
2 с. л. зехтин
2 щипки млян черен пипер
сол на вкус
Сварете, обелете картофите и ги намачкайте добре с преса. Почистете тиквичките и ги настъргайте с ренде или кухненски робот. Посолете ги с една-две щипки сол и ги оставете настрана за 15 минути, за да отделят течността си. След това ги отцедете и прехвърлете към картофите.
Смеляйте филийките хляб в чопър или робот, правейки ги на трохи. Добавете яйцата, хлебните трохи, галетата, настъргания кашкавал, зехтина, черен пипер и сол на вкус към картофената смес. Разбъркайте я до пълно хомогенизиране на съставките. От сместа оформяйте кюфтета със средна големина и ги изпържете на добре нагорещена маслена баня от двете страни до златисто.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!







Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: