За рецептата:

Към рецептата:
Хрупкави кюфтенца от тиквички
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
70 минАвтор: Кулинарна работилница
2 к. ч. олио
3/4 ч. ч. корнфлейкс
1 ч. ч. + 2 с. л. галета
4 яйца
1/2 връзка копър
сол и черен пипер на вкус
Почистете тиквичките и ги смеляйте в кухненски робот или ги настържете на ситно ренде. Посолете ги и ги оставете в купа за 15 минути, за да се отдели добре водата им. Изстискайте ги добре и ги смесете с 2 яйца, дребно нарязания копър, предварително натрошения корнфлейкс и 2 с. л. от галетата.
Получената смес разбъркайте и оформете на кюфтенца с големина по-голяма от орех. Овалвайте ги в останалата галета и ги приберете във фризер за 25 минути. След това ги извадете, нагорещете в дълбок тиган растителната мазнина, потопете всяко кюфтенце в останалите разбити яйца и сложете да се пържи. Пържете кюфтенцата от тиквички от двете страни до златисто. Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и млечно-майонезен сос с копър, например.
Деликатно хрупкави отвън и невероятно меки в сърцевината си! Добър апетит!
Получената смес разбъркайте и оформете на кюфтенца с големина по-голяма от орех. Овалвайте ги в останалата галета и ги приберете във фризер за 25 минути. След това ги извадете, нагорещете в дълбок тиган растителната мазнина, потопете всяко кюфтенце в останалите разбити яйца и сложете да се пържи. Пържете кюфтенцата от тиквички от двете страни до златисто. Поднасят се с гарнитура от пържени картофки и млечно-майонезен сос с копър, например.
Деликатно хрупкави отвън и невероятно меки в сърцевината си! Добър апетит!
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: