За рецептата:
Невероятно вкусни, крехки и с нежен карамелен загар - такива са тези мариновани свински ребра с мед и соев сос на грил тиган. Гарантирано е, че няма да им се наситите и ще искате още! Гарнирайте ги с хрупкави пържени картофи, задушени зеленчуци, свежи салати и разядки. Ако пък ги направите център на менюто на градинско парти с приятели, ще съберете овациите на вечерта!Към рецептата:
Мариновани свински ребра с мед и соев сос на грил тиган
Приготвяне
15 мин
Време за готвене
35 мин
Общо време
50 мин
Порции: 4-5
Необходими продукти:
1 кг свински ребра (гърди)
3 с. л. мед
4 с. л. соев сос
2 с. л. зехтин
Измийте, подсушете и нарежете на парчета свинските ребра. В подходящ съд смесете до пълна хомогенност продуктите за маринатата. Разбъркайте маринатата заедно със свинските ребра. Приберете в хладилник за 3-4 часа. Периодично разбърквайте отново, за да се овкусят добре.
Загрейте на умерена температура грил-тиган, който предварително сте намазали с растителна мазнина. Сложете свинските ребра и печете от всички страни до получаването на нежен карамелен загар. Обръщайте на често, за да ребрата да се получат крехки и повърхността им да не загаря. Сервирайте топли с гарнитура по избор.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!













Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: