За рецептата:
Тези прекрасни хлебчета с аромат на чесън са незаменимо допълнение към всяко ястие и добрият апетит ви е гарантиран. Те са толкова меки и ароматни, че дори можете да закусите с тях, комбинирайки ги с различни сирена, пастети и сосове. Освен неоспоримите им вкусови достойнства, тези малки и пухкави хлебчета се приготвят за минути, а всички знаем колко важно е това в забързаното ни ежедневие.Към рецептата:
Хлебчета с аромат на чесън
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Нина Владимирова
Порции: 6Необходими продукти:
1 ч. ч. вода
1 с. л. захар
1/2 ч. л. сол
3 с. л. олио
11 г суха мая
3 ч. ч. брашно
скилидка чесън и масло за намазване
Всичко се замесва до получаването на еластично и твърдо тесто. Тестото се разделя на шест еднакви топки, които се оформят, подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат на 170-180 градуса до готовност, без втасване. Още топли се намазват с масълце и разрязана на две скилидка чесън. Може да се поръсят и със семена по избор преди печенето.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!







Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: