За рецептата:

В сърцевината на омагьосващия вкус е магданозеното песто, което ще пожелаете да опитвате отново и отново! Нежно, балансирано и в идеална комбинация с крехките гриловани тиквички, което обаче не изключва възможността да го приложите като гарнитура към ястия с бяло и червено месо, както и просто да решите да закусите с него, намазано върху хрупкава препечена филийка.
Към рецептата:
Гриловани тиквички с магданозено песто
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница

Необходими продукти:
2 средно големи тиквички
растителна мазнина за гриловането
За магданозеното песто:
2 връзки магданоз
80 гр. орехови ядки
1 стрък пресен чесън (само бялата част)
1/2 ч. л. сол
3 с. л. зехтин
сокът на половин лимон
Измийте тиквичките, отрежете краищата им и ги нарежете на тънки парчета по дължина с дебелина около 0.5 см. Загрейте оребрен тиган, намажете тиквичките по отделно с мазнина и ги подредете върху нагорещената плоча. Печете за по 3-4 минути от всяка страна.
За пестото измийте магданоза и го почистете от дръжките. Сложете го в кухненски робот с предварително почистения и нарязан на едри парчета чесън. Прибавете останалите съставки и смеляйте пестото за 2-3 минути до получаването на еднородна смес.
Сервирайте предястието, като в средата на сервизната чиния сложите от магданозеното песто, обгръщайки го с грилованите тиквички, които предварително сте поръсили със сол и лимонов сок. Поръсете предястието със ситно нарязан пресен чесън.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: