За ястието:
Към рецептата:
Киш с пъстърва, спанак и орехи
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Ирина Андреева
Необходими продукти:
зехтин за намазване
черен пипер
сол
За тестото:
брашно бяло - 150 г
орехови ядки - 50 г
студено масло - 100 г
студена вода - 2 с. л.
За плънката:
яйца - 3 бр.
прясно мляко - 120 мл
спанак почистен от дръжките - 200 г
зелен лук - 3 стръка
пресен розмарин нарязан на ситно - 1 ч. л.
зехтин - 1 с.л.
индийско орехче
черен пипер
сол
орехови ядки за поръсване
За салатата:
микс от бейби зелени салати
чери домати
зехтин
пресен лимонов сок
сол
Сложете пъстървите в плитка тава с незалепващо покритие и ги подправете отвън и вътре със сол и черен пипер. Намажете със зехтин от всички страни и печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Нарежете маслото на кубчета и смесете с брашното. Стрийте с пръсти до получаване на маслени трохи. Добавете смляните орехи и разбъркайте добре. Сипете водата и омесете бързо на топка. Завийте в кухненско фолио и оставете на хладно за 1 час.
Отстранете внимателно филетата на рибата и ги обезкостете. Накъсайте на парчета по около 2 см.
Разточете тестото с диаметър малко по-голям от този на формата, за да има киша борд. Преместете го и притиснете добре, за да се оплътни хубаво кората. Отрежете излишното тесто. Разпределете по цялото дъно парчетата риба, добавете върху тях равномерно спанака. Разбийте яйцата в купичка с шипка сол и млякото. Излейте сместа върху плънката. Натрошете орехови ядки отгоре.
Печете киша в загрята фурна на 180 градуса за един час.
Нарежете чери доматите на две и смесете със зелената салата. Подправете на вкус и поднесете с парче киш и резенче лимон.
Тази рецепта участва в конкурс "Моите любими рецепти"
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: