За рецептата:
Тези хапки от броколи с яйца, сирене и кашкавал са перфектното студено предястие, особено за почитателите на броколи. Вкусът им е лек, много ароматен и перфектно съчетан по отношение на продуктите, а завършекът от хрупкави трохи корнфлейкс е последното допълнение, което прави това кулинарно предложение наистина впечатляващо. С тези хапки можете да разнообразите ежедневното си меню, както и да ги включите като предястие за всеки празник. Наличието на повече варени яйца ги прави много подходящо предястие и за Великден.Към рецептата:
Хапки от броколи с яйца, сирене и кашкавал
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница

Необходими продукти:
500 г броколи
5 яйца
100 г краве сирене
150 г кашкавал
1/2 ч. л. къри на прах (непикантно)
сол на вкус
~50 г корнфлейкс
Измийте и накъсайте на розички броколите и ги сварете в подсолена вода за 10-15 минути. Отцедете ги и ги сложете в подходяща купа. Отделно сварете яйцата за 5-6 минути, охладете ги, обелете и добавете към броколите. Намачкайте съставките с преса така, че да не са напълно хомогенна смес. Прибавете и намачканото сирене, както и предварително настъргания кашкавал. Овкусете с кърито и сол на вкус.
От готовата смес оформете топчета с големина по-голяма от орех. Преди да ги подредите в плато за сервиране, оваляйте топчетата в предварително смлян на трохи корнфлейкс.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: