Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4
500 мл. мляко
3 яйца
125 гр. захар
60 гр. захар за карамелизиране
2 средно големи кроасана с пълнеж
Разбийте захарта и яйцата в предварително затопленото прясно мляко. Щом захарта се разтопи напълно, сместа за крема е готова. Карамелизирайте предвидената за карамела захар в подходящ съд на умерена температура. Полученият карамел разпределете на дъното на тавата за печене. Нарежете кроасаните на парчета с дебелина 1-1.5 см. и ги подредете на дъното върху карамела. След това внимателно налейте яйчено-млечната смес. Сложете тавата с бъдещия десерт в по-широк огнеупорен съд, в който налеете хладка вода, която да покрие съда с карамелената смес наполовина. Печете десерта на водна баня на 160° С за около 50 минути, като в случай на завиране на водата, веднага долейте с малко студена, за да балансирате температурата.
Когато крем карамелът с кроасани е готов, го оставете да се охлади постепенно в изключената фурна. Сервирайте, като по желание можете да го гарнирате с различни сиропи и топинги.



Хранителна информация
4 Порции
Състав в 1 порция
- Калории469.3
- Общо Мазнини16.5 гр
- Наситени мазнини5.1 гр
- Полиненаситени мазнини1.1 гр
- Мононенаситени мазнини3.0 гр
- Холестерол153.6 мг
- Натрий255.7 мг
- Калий245.9 мг
- Общо въглехидрати72.9 гр
- Фибри1.4 гр
- Захари54.7 гр
- Белтъчини11.2 гр
- Витамин А8,6%
- Витамин В-1215,1%
- Витамин В-65.4%
- Витамин С0,0%
- Витамин D19.6%
- Витамин Е0,9%
- Калций16.4%
- Мед1,3%
- Фолиева киселина8,6%
- Желязо4,4%
- Магнезий3,8%
- Манган2.5%
- Ниацин2,2%
- Пантотенова киселина5,8%
- Фосфорът19,8%
- Рибофлавин22,4%
- Селен11,3%
- Тиамин7,3%
- Цинк6,8%
* Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: