Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4
500 мл. прясно мляко
3 яйца
220 гр. захар
3 с. л. домашно сладко от боровинки
захар за карамелизиране
Пригответе карамелената смес, като разбиете яйцата и захарта, а след това бавно налейте млякото, което леко сте затоплили. Щом разбъркате продуктите до пълна хомогенност, прибавете домашното сладко с цели боровинки, разпределете го равномерно и налейте от сместа във форми за печене, на дъното на които сте сложили малко карамелизирана захар.
Сложете крема да се пече на водна баня на 140-150° С за 50-55 минути, а когато е готов, оставете да се охлади по естествен начин за около 1 час.



Калории и хранителна информация за Крем карамел с домашно сладко от боровинки
4 Порции
Състав в 1 порция
- Калории444.5
- Общо Мазнини7.4 гр
- Наситени мазнини3.5 гр
- Полиненаситени мазнини0.9гр
- Мононенаситени мазнини2.2 гр
- Холестерол135.6 мг
- Натрий98.4 мг
- Калий229.7 мг
- Общо въглехидрати86.1 гр
- Фибри0.0 гр
- Захари86.9 гр
- Белтъчини8.3 гр
- Витамин А 6.6%
- Витамин В-1214,7%
- Витамин В-65.0%
- Витамин С0,0%
- Витамин D19.6%
- Витамин Е0,6%
- Калций15.9%
- Мед0,7%
- Фолиева киселина5,6%
- Желязо2,9%
- Магнезий3,2%
- Манган0.2%
- Ниацин0,7%
- Пантотенова киселина4,7%
- Фосфор18,3%
- Рибофлавин20,5%
- Селен6,8%
- Тиамин3,8%
- Цинк6.1%
* Дневните порции храна се равняват на приблизителнодози 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: