За рецептата:
Рецептата за финландска палачинка на фурна е чудесна сладка идея за всички, които обичат палачинки, но понякога не им се иска да прекарват безкрайно дълго време в приготвянето им. Това е наистина бързо и лесно решение, даващо страхотен резултат! Дебела и сочна палачинка, сгушила в себе си любимата ни плънка! Палачинките на фурна са достатъчно популярни в цял свят, но кулинарните източници сочат, че за първи път са измислени във Финландия.
Финландската палачинка на фурна е една от онези рецепти, които могат да направят уикендите ни още по-усмихнати, но това мързеливо решение е страхотно и за бърз десерт в забързаните ни делници. Опитайте!
Към рецептата:
3 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 ч. ч. вода
2 ч. ч. брашно
1/2 к. л. сода
щипка сол
50-60 г краве масло
сладко по желание
Разбийте яйцата, докато станат светли и пенливи. Прибавете към тях леко затопленото мляко и водата, бъркайки енергично. Отделно смесете брашното със содата и солта, след което на етапи добавете към яйчено-млечната смес. Разбъркайте много добре до пълна хомогенност.

Калории и хранителна информация за Финландска палачинка на фурна
8 Порции
Състав в 1 порция
- Калории197.8
- Общо Мазнини2.8 г
- Наситени мазнини1.1 г
- Полиненаситени мазнини0.5 г
- Мононенаситени мазнини0.8 г
- Холестерол64.1 мг
- Натрий86.4 мг
- Калий95.5 мг
- Общо въглехидрати36.6 г
- Фибри0.8 г
- Захари13.0 г
- Белтъчини6.2 г
* Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: