Тази рецепта носи асоциации от детството на повечето от нас. Кой не е опитвал ореховки? Кой не обича ореховки? И в случая патосът не е излишен, тъй като тези прекрасни сладки изкушения, създадени от снежна белтъчна глазура и смлени орехови ядки, са наистина едни от най-обичаните и предпочитани за приготвяне сладки и в делници, и в празници. Ако все пак сте от хората, които не са ги опитвали, на всяка цена отделете от времето си, за да ги приготвите и да се насладите на тази ароматна и омагьосващо хрупкава сладост с дъх на орехи. Подарете си ги към чашата сутрешно или следобедно кафе и се убедете колко усмихващо ще ви подействат.
Лесни ореховки
Необходими продукти:
|
|
2 белтъка
|
|
1 щипка сол
|
|
180 гр. пудра захар
|
|
180 гр. орехови ядки
|
*Посочените продукти са за 25-30 броя сладки
Белтъците се разбиват на пухкав сняг с щипката сол и паралелно към тях се добавя пудрата захар, но на порции. Щом сместа е достатъчно въздушна, внимателно се прибавят смлените орехи, като разбъркването става с шпатула или дървена лъжица в посока отдолу-нагоре. Така въздухът в белтъците ще се запази максимално. След това върху хартия за печене, поставена в подходяща тава, се оформят кръгли купчинки от сместа, като оформянето се извършва с лъжица.
По желание ореховките могат да се украсят с орехова ядка, след което се слагат да се пекат в топла фурна на 150`С за 25-30 минути, докато придобият лек бронзов загар. Изваждат се от фурната, изчакват се да изстинат за известно време и са готови за сервиране.
МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:
*** Коледни орехови сладки с бяла глазура ***
*** Сочна лимонова баклава с грис и орехи ***
*** Празничен сладкиш с орехи, шоколад и нар ***
*** Коледни орехови сладки с бяла глазура ***
*** Сочна лимонова баклава с грис и орехи ***
*** Празничен сладкиш с орехи, шоколад и нар ***
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: