За рецептата:
Печена тиква с мед и орехи - рецепта за класически есенен десерт. Насладете се пълноценно на сезона на тиквата и освен обичайния тиквеник, не пропускайте да приготвите тиквата и по този начин, защото несъмнено си заслужава! Крехки кубчета тиква, дъх на канела, медена заливка и орехов завършек... Блаженство!Към рецептата:
Печена тиква с мед и орехи
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Порции: 6
Необходими продукти:
800 г тиква
7 с. л. мед
1 с. л. канела
100 г орехови ядки
Необходими продукти:
800 г тиква
7 с. л. мед
1 с. л. канела
100 г орехови ядки
Обелете тиквата и я нарежете на средно големи кубчета. Прехвърлете ги в тава, като ги разбъркате с канелата и залеете с вода около един пръст. Така приготвена, сложете тиквата да се пече във фурна на 200° С за 45 минути. След това с помощта на супена лъжица поръсете тиквените кубчета с меда и смлените орехи. Печете за още 30 минути, докато тиквата остане само на меден сос и придобие нежен загар.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!








Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: