За ястието:
Печено пиле с мед и соев сос - неустоимо предложение през всеки сезон от годината! Крехко пилешко, обгърнато в златиста медена коричка, и нежен аромат с карамелен акцент, получил се по време на печенето. Рецептата е лесна за изпълнение и с нея може да се справи всеки, а резултатът е изумителен!
Към рецептата:
Печено пиле с мед и соев сос
Приготвяне
10 мин
Време за готвене
70 мин
Общо време
80 мин
Порции: 4-6
Необходими продукти:
1 пиле
2 с. л. зехтин
2 с. л. мед (течен)
3 с. л. соев сос
1 ч. ч. вода
Измийте пилето и го подсушете добре. Прехвърлете го в подходяща тава за печене. В купа смесете зехтина, меда и соевия сос, докато образуват смес с еднородна консистенция. С четка намажете пилето изцяло, налейте чаша вода в тавата и сложете пилето да се пече в предварително загрята фурна на 170° С. На всеки 15-20 минути отваряйте фурната и поливайте пилето по малко с останалата медена марината. В последните 10-15 минути от печенето можете да покриете пилето с алуминиево фолио, защото започва да се глазира все по-бързо. Печете общо 70-75 минути. По желание по време на печенето можете да добавите и нарязани на шайби картофи или други зеленчуци по избор.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: