За рецептата:
Вкусна, ароматна и много засищаща, тази зимна каша с гъби и праз е напълно достойна за графа "любими и бързи ястия". С приготвянето й може да се справи дори и най-начинаещият кулинар, а какво остава за майсторите в кухнята. За да бъде удоволствието пълно, можете да допълните ястието с топъл, току-що изпечен хляб с хрупкава коричка, с парчета от който можете да имитирате използването на лъжица. Усещането от това, да топиш с парче хляб в тази апетитна каша, е несравнимо.Към рецептата:
Зимна каша с гъби и праз
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Необходими продукти:
400 г гъби
2 стръка праз лук
250 г кисело мляко
1 яйце
125 г масло
2-3 с. л. брашно
суха целина
сол
Почистете гъбите, нарежете ги на ивички и ги задушете в маслото. Когато поомекнат, добавете нарязания праз. Задушаването продължава, докато ястието остане на мазнина. Тогава сложете брашното, като бъркате непрекъснато, докато и то се запържи. Налейте вода или бульон и бъркайте до получаването на гладка каша. Котлонът се изключва и варенето продължава още малко. Разбийте яйцето и го смесете с киселото мляко, сухата целина и сол на вкус. Сипете сместа в кашата няколко минути, преди да я свалите от огъня. Сервирайте ястието веднага, гарнирано с листа пресен магданоз и резенчета лимон.
Източник снимка/графика: freepik.com
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: