За ястието:
Рецептата за телешки рамстек с лук е ястие, в което ще се влюбите от първа хапка, особено ако обичате телешко. Специалното при този рамстек е не само крехкото телешко, но и леко хрупкавият и много ароматен изпържен лук, който е типичен "похлупак" на това традиционно ястие. Да си го приготвите е лесно, а за гарнитура можете да изберете както печени или варени картофи, така и нежен варен ориз.Към рецептата:
Телешки рамстек с лук
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 2Необходими продукти:
350 г телешко филе
2 глави лук
2 с. л. брашно
кубче масло
черен пипер
сол
олио за пържене
От филето нарежете шницели. Начукайте ги леко, посолете ги с малко сол и черен пипер. Овалвайте парчетата в част от брашното и ги изпържете в предварително сгорещената мазнина за по няколко минути и от двете страни. Готовите стекове залейте с разтопеното масло.
Предварително нарежете лука на филийки и ги поръсете със сол и брашно. Запържете ги в същата мазнина, в която сте приготвили телешкото, до златисто. При сервиране върху телешките пържоли се разпределя изпърженият лук.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: