За рецептата:
За това прекрасно италианско ястие е писано много, затова можете да срещнете хиляди рецепти и описания как точно да го приготвите. Преглеждайки някои от тях, аз сътворих свой начин за приготвянето на ризото с пилешко филе и зеленчуци, като добавих някои от любимите си подправки. Резултатът беше впечатляващ, вкусът неустоим, а ароматният букет подправки, го направи любимо ястие на моето семейство.Към рецептата:
Ризото с пилешко филе и зеленчуци
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Нина Владимирова
Необходими продукти:
1 1/2 ч. ч. ориз /аз избрах едри, заоблени зърна, които могат да абсорбират
по-голямо количество вода/
по-голямо количество вода/
400-500 г пилешки гърди
1 пакет замразени зеленчуци /в моят микс присъстваха червени чушки, грах, царевица и моркови/
50 мл бяло вино
1 глава лук
100 мл олио
2 пилешки бульона
сол
черен пипер, щипка риган, босилек, мащерка, чубрица, кимион и къри
В олиото се запържват лука и месото, нарязано на кубчета. Добавя се измитият ориз, като също се запържва при постоянно бъркане на слаб огън. Следват зеленчуците, виното, 6 ч. ч. вода /съотношението е добре познатото ви 4:1/ и подправките. Оставя се да къкри на слаб огън до абсорбиране на течността и готовност на ориза.
Готовото ризото сервирайте със свежа салата по избор.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!









Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: