За десерта:
Кръмбъл-бисквити с череши. Маслени, с дъх на бадеми, ванилия, канела и със сочен завършек от черешка. Нежно хрупкави и в същото време, топящи се в устата. Греховно неустоими! Не можете да си позволите да не ги опитате.
Към рецептата:
Кръмбъл-бисквити с череши
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Ирина Андреева
Необходими продукти:
Тесто:
меко масло - 60 г
кафява захар - светла - 80 г
яйце - 1/2 бр.
кисело мляко - 1 и 1/2 с. л.
ванилия - 1 бр.
канела - 1/2 ч.л.
филирани бадеми - 30 г
бяло брашно - 100 г
бакпулвер - 1/3 ч. л.
сода за хляб - 1/3 ч. л.
Кръмбъл:
студено масло на кубчета - 20 г
брашно бяло - 50 г
кафява захар - светла - 40 г
филирани бадеми - 30 г
канела - 1/2 ч.л.
пресни череши - 8-10 бр.
Пригответе тестото като разбъркате маслото със захарта с телена бъркалка. Прибавете млякото, яйцето, бадемите, канелата и ванилията. Смесете брашното с набухвателите (содата и бакпулвера) и го сипете в маслената смес. Разбъркайте добре до гладка консистенция, наподобяваща гъст крем.
За кръмбъла смесете в купа брашното, захарта, канелата и бадемите. Разбъркайте и прибавете към тях маслото на кубчета. Стрийте с пръсти до маслени трохи.
Със супена лъжица гребнете от тестото и го пуснете в купата с маслените трохи. Оваляйте добре отвсякъде и подредете в тава покрита с хартия за печене на разстояние една от друга. Притиснете леко и в средата на всяка бисквита сложете по една измита и подсушена череша.
Печете до златисто за около 15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Тази рецепта участва в конкурс "Моите любими рецепти"
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!












Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: