Чорба от челядинки
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 8
300 гр. гъби челядинки
1 глава кромид лук
1 морков
2 с. л. растителна мазнина
2 с. л. краве масло
1 с. л. брашно
1 ч. л. червен пипер
1-2 шепи фиде
сол
Старателно почистете челядинките от полепнали тревички или пръст. Измийте ги под струя студена вода, нарежете ги на дребни парчета (това важи за по-едрите гъби) и ги сложете да се варят в подсолена вода за около 20 минути.
Отделно сгорещете в тиган растителната мазнина и маслото на умерена температура и задушете в тях наситнените лук и морков, докато омекнат. След това прибавете брашното и червения пипер с бързо бъркане до хомогенна кашичка. Прехвърлете я към врящите гъби с разбъркване, налейте още вода (около 3 ч. ч.) и оставете чорбата да ври до готовност на всички продукти. Около 10 минути преди отстраняване от огъня, разпръснете количеството фиде. Когато то е готово, чорбата също е готова и можете да сервирате.


Калории и хранителна информация за Чорба от челядинки
5 Порции
Състав в 1 порция
- Калории114.4
- Общо мазнини6.8 гр
- Наситени мазнини3.1 гр
- Полиненаситени мазнини1.5 гр
- Мононенаситени мазнини1.7 гр
- Холестерол12.4 мг
- Натрий570.3 мг
- Калий268.9 мг
- Общо въглехидрати11.6 гр
- Фибри1.8 гр
- Захари1.8 гр
- Белтъчини3.3 гр
- Витамин A33.5 %
- Витамин B-120.5 %
- Витамин B-65.7 %
- Витамин C9.1 %
- Витамин D11.4 %
- Витамин E5.8 %
- Калций1.2 %
- Мед10.8 %
- Фолиева киселина5.4 %
- Желязо3.1 %
- Магнезий2.5 %
- Манган4.9 %
- Ниацин13.2 %
- Пантотенова киселина9.8 %
- Фосфор6.7 %
- Рибофлавин16.3 %
- Селен9.4 %
- Тиамин6.4 %
- Цинк2.7 %
*Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: