За рецептата:

Към рецептата:
Картофени кюфтета с извара и кашкавал
Приготвяне
Време за готвене
Общо време

Автор: Кулинарна работилница
Порции: 12
Необходими продукти:
500 г картофи
300 г извара
150 г кашкавал
2 яйца
2 с. л. разтопено масло
70 г брашно
1/2 връзка копър
черен пипер на вкус
сол на вкус
царевично брашно за овалване
растителна мазнина за пържене
Сварете картофите, обелете ги и ги намачкайте на хомогенно пюре заедно с разтопеното масло, изварата, кашкавала и подправките. Прибавете постепенно брашното, яйцата и наситнения копър. С намазнени ръце оформете кюфтета от тази смес, овалвайте ги в слой от царевично брашно и ги поставете да се пържат в сгорещена мазнина с обръщане, докато станат нежно златисти.
Готовите картофени кюфтета сложете за няколко минути върху домакинска хартия, за да се абсорбира излишната мазнина. Сервирайте, като гарнирате със свежа салата.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: