Всички знаем, че процесът на топлинна обработка на различните типове продукти е изключително важен за крайния резултат на готвене, като се имат предвид външен вид, цвят, вкус, аромат и текстура на определеното ястие. Ето защо, базисната информация по този въпрос винаги би била от полза на всяка домакиня и всеки, който обича да приготвя домашна храна. Вижте какво е времето за топлинна обработка на продуктите, чрез които можете да приготвяте любимите си ястия, използвайки различни кулинарни техники, като варене, печене и задушаване.
- Макарони и тестени изделия - 25-30 минути
- Ориз (варен) - 20-25 минути
- Картофи (варени) - 20-25 минути
- Моркови (задушени) - 20-25 минути
- Карфиол - 15-30 минути
- Спанак - 20-30 минути
- Зелен грах - 40-60 минути
- Сушен грах - 100-110 минути
- Леща - 25-30 минути
- Зелен фасул - 20-40 минути
- Зрял боб, накиснат предварително - 90-180 минути
- Риба (пържена) - 10 минути
- Риба (задушена или печена) - 20-25 минути
- Риба (варена) - 10-15 минути
- Кокошка - 110-120 минути
- Бройлери, замразени - 25-30 минути
- Агнешко месо - 45-60 минути
- Свинско месо и пушени гърди - 90-100 минути
- Говеждо и телешко месо (печено) - 110-130 минути
- Говеждо месо (варено) - 190-250 минути
- Кости и месо за бульон и супа - 160-180 минути
Автор: Ивана Иванова, Кулинарна работилница
Снимка: sce.tumblr.com







Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: