Настоящата рецепта е една основна рецепта за бисквити, чието изпълнение е бързо, лесно и приятно.
Бисквитки-сърца с шоколадова глазура
Необходими продукти:
|
|
180 гр. краве масло
|
|
1 бр. яйце
|
|
80 гр. захар
|
|
300 гр. бяло брашно
|
|
2 с. л. настъргана портокалова кора
|
|
½ ч. л. бакпулвер
|
|
За глазурата:
|
|
100 гр. черен шоколад
|
|
50 гр. краве масло
|
|
За поръсване:
|
|
цветни захарни пръчици, кокосови стърготини
|
Смесват се маслото и захарта и се бъркат, докато се получи гладък крем и захарта се разтопи. След това се добавят яйцето, лимонената кора, брашното и бакпулвера. Първоначално текстурата е изключително ронлива и нехомогенна, но бъдете търпеливи. За няколко минути се получава меко и ароматно тесто. Посоченото в необходимите продукти бяло брашно е основен количествен компонент, който варира по време на месенето, тъй като работният плот също се поръсва с брашно и това може да се повтори до няколко пъти, докато тестото стане пухкаво и нелепнещо. Вече готово, тестото се завива в полиетиленов плик и се поставя в хладилник за 30 минути.
След изваждането му, тестото отново се размесва за кратко, след което се разделя на две равни части. Всяка част внимателно и постепенно се разточва върху фино набрашнена повърхност, докато се получи широк правоъгълник с дебелина около 2 мм. Подготвя се подходяща тава, застлана с хартия за печене, и с помощта на желаната формичка за печене от тестото се изрязват фигурки и се подреждат в тавата. Бисквитките се пекат на предварително загрята фурна на 160`С за 8-10 минути, поставени върху повдигната с едно ниво скара на фурната. Изпечени, се изваждат и се прехвърлят в друг съд, а в тавата се подрежда следващата доза. Същата процедура се повтаря и с втората половина от тестото. В конкретния случай от тези пропорции се получиха над 70 бисквитки.
Готови и охладени, бисквитките се нареждат за украсяване. За целта се приготвя шоколадовата глазура от 100 гр. шоколад и около 50 гр. краве масло. Тези продукти се разтапят и смесват добре на водна баня. Глазурата се оставя да изстине за 2-3 минути, след което с помощта на спринцовка се издърпва част от нея и всяка бисквитка се изрисува с шоколадови линии. Разбира се, тук всеки може да развихри фантазията си и сам да реши как иска да изглеждат бисквитите. Веднага след като бисквитката е обработена с глазурата, се поръсва с цветни захарни пръчици и кокосови стърготини. Готовите сърчица се оставят в хладилник за известно време, а след това са готови за сервиране.
Изненадайте любимите си хора с тези вкусни бисквитки, аранжирани според повода - за Коледа, Великден, Хелуин, Свети Валентин и т. н.
МОЖЕ БИ ЩЕ ХАРЕСАТЕ:
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: