Това е онази диетична зелева супа, която произлиза от английската болница "Sacked Hospital", предписвана на сърдечно-болни с наднормено тегло за бързо отслабване, преди хирургическата намеса. Години по-късно тази уникална съвкупност от съставки се превръща в една от най-коментираните и ефективни диети, помогнала на хиляди хора да редуцират излишните си килограми. Има хора, които казват, че свойствата й са магически. Време е да разбера... Искам да подчертая, че се водя от оригиналната рецепта, но ми се наложи да направя леки корекции от своя страна. Ще изброя необходимите продукти в оригиналната рецепта, изяснявайки какво точно променям в случая.
Зелева супа
Необходими продукти:
|
|
половин зелка (среден размер)
|
|
6 стръка зелен лук (замених ги
с едра глава кромид лук)
|
|
3 бр. моркови
|
|
2 бр. зелени чушки (използвах от паприкаш)
|
|
6 бр. пресни домати или 150 гр. консервирани
|
|
200 гр. гъби, може и консервирани (не разполагах с
гъби)
|
|
връзка целина (не успях да подсигуря)
|
|
сол
|
|
млян черен пипер
|
|
чесън
|
|
магданоз
|
|
12 ч. ч. вода
|
В дълбока тенджера, с вместимост около 4 литра, се нарязва лукът и се задушава в две, най-много три супени лъжици растителна мазнина. Нарязани на дребно, се добавят и зелето, морковите и чушките. Обръщат се няколко пъти, колкото да омекнат леко, прибавят се доматите и сол и подправки на вкус, след което всичко се залива с 12 ч. ч. вода. Супата се вари на бавен огън 120 минути. В оригиналната рецепта се пояснява, че може да се сложат люти чушки и къри за любителите на лютото, като това не влияе на диетичните й свойства.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: