Едва ли бихте отказали печен картоф, който просто да се топи в устата. Цял печен картоф с леко златисто покритие... А какво ще кажете за подготовката, която трае само няколко минути?
Печен картоф във фолио
Необходими продукти:
|
|
2-3 картофа
|
|
3 с. л. масло
|
|
черен пипер
|
|
сол
|
|
фолио за печене
|
Картофите се почистват и обелват, след което по дължина и ширина се правят плитки прорези. Осоляват се, поръсват се с черен пипер, маслото се поставя в разрязаната част и се завиват във фолио. Пекат се в предварително загрята фурна на 250`С в продължение на 30-40 минути. След това време фолиото се разтваря и картофите се пекат, докато получат златист загар. Гарнират се със салата по избор. Могат да бъдат поръсени със ситно нарязан свеж магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: