Немски сиропиран сладкиш със сладко от дюли и белтъчен крем
Необходими продукти:
|
|
5 бр. яйца
|
|
1 ч. ч. захар
|
|
2 ч. ч. бяло брашно
|
|
1 ч. ч. кисело мляко
|
|
¾ ч. ч. растителна
мазнина
|
|
1 ч. л. бакпулвер
|
|
За сиропа:
|
|
1 ч. ч. вода
|
|
½ ч. ч. захар
|
|
За слоевете над
основния блат:
|
|
конфитюр по избор
|
|
4 белтъка
|
|
1 ч. ч. захар
|
|
½ ч. ч. вода
|
|
аромат
|
Яйцата се разбиват добре със захарта, добавя се олиото, малко по-късно и киселото мляко. Брашното се смесва с бакпулвера и по възможност се пресява. След това започва да се сипва на етапи в останалата смес, а разбиването трае, докато се получи гладка и хомогенна смес и по повърхността й започнат да се появяват балончета. Изсипвайки съдържанието в намазнена и набрашнена тава, блатът се пече във фурна на 180`С за 30 минути. Когато е готов, се изважда от фурната и се оставя да изстине.
Приготвя се сироп от 1 ч. ч. вода и 1/2 ч. ч. захар, след което, още топъл, с него се залива изстиналият блат. След като попие добре, върху повърхността се намазва конфитюр по избор, а след него се разпределя разбитият белтъчен крем. Ако нямате време за дългия вариант на приготвяне на белтъчния крем, включващ смесване с горещ захарен сироп, то просто разбийте на сняг белтъците с 5 с. л. захар и прахче ванилия. Сладкишът със "снежно" покритие поставете във фурна на 150`С и печете отгоре за не повече от десет минути, а при изваждането го поръсете с цветни пръчици, орехи или шоколад.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: