За рецептата:

Към рецептата:
Палачинки
Приготвяне
40 мин
Време за готвене
Общо време
Порции: 10-12
1/2 л прясно мляко250 г брашно
3 яйца
20 г разтопено краве масло
1 с. л. пудра захар
щипка сол
В дълбок съд изсипете брашното, направете "кладенче" и в него едно по едно чупете яйцата. Разбивайки с миксер на средна степен, бавно налейте към тях половината от млякото и продължете да разбивате 3-4 минути, докато брашното се разтвори напълно. Към хомогенната смес добавете пудрата захар, солта и разтопеното масло, а накрая налейте и втората половина от прясното мляко. Разбивайте за още няколко минути и оставете сместа да престои на стайна температура 30 или 40 минути. Консистенцията й трябва да бъде по-рядка от тази на боза.
Пристъпете към пърженето, като на дъното на тиган с незалепващо покритие слагате по много малко масло или растителна мазнина и наливате не повече от черпак от палачинковото тесто, разнасяйки го равномерно по дъното на тигана. С тези пропорции се получават 10-12 средно тънки палачинки. За богата семейна закуска просто удвоете дозата на продуктите.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: