За рецептата:
Този сочен сладкиш с шоколад, крема сирене и грозде ще се превърне в пир за сетивата ви, ще ви разтърси и ще ви отведе в света на удоволствията. Нежна текстура, шоколадово присъствие, акценти крема сирене и сладки гроздови зърна, полегнали във вътрешността му. А кафявата захар в рецептата придава деликатен карамелен вкус и аромат, който допълва неповторимо цялата сладка симбиоза! Пухкав като облаче, слънчев като топъл септемврийски ден, сладък като любов! Вижте настоящата рецепта!
Към рецептата:
Сладкиш с шоколад, крема сирене и грозде
Приготвяне
25 мин
Време за готвене
Общо време
Порции: 8
230 г кафява захар
50 мл слънчогледово олио
10 г бакпулвер
250 г брашно
250 г крема сирене
150 г тъмен шоколад
300 г сладко бяло грозде без семки
Разбийте яйцата и кафявата захар до получаването на кремообразна смес. Добавете растителната мазнина и на етапи сипвайте брашното, което предварително сте смесили с бакпулвера в друг съд. Ще получите средно гъсто тесто за сладкиш.
В същото време леко затоплете на водна баня крема сиренето, докато добие консистенцията на крем.
Когато тестото за сладкиша е готово, в кухненски робот смеляйте тъмния шоколад на средно ситна маса с шоколадови трохи и го прибавете към него, като разбъркате добре. Ако нямате кухненски робот, просто накълцайте шоколада с нож. Излейте сместа за сладкиша в намазнена тава, сложете от разтопеното крема сирене по повърхността му, разбъркайте го небрежно с вилица, а след това разпределете равномерно измитото и добре отцедено грозде. Сложете сладкиша да се пече в предварително загрята фурна на 180°С за 55-60 минути. Готовият сладкиш оставете да изстине за кратко, след което можете да го поднесете. Да ви е сладко!
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: