За рецептата:

Към рецептата:
Сладкиш с ябълки и тиква
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 8
Необходими продукти:
200 г тиква
1 ябълка
2 с. л. олио
1 ч. л. канела
4 яйца
200 г захар
100 мл олио
270 г брашно
5 с. л. прясно мляко
1 пакетче бакпулвер (10 г)
прахче ванилия
Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Запържете я в 2 с. л. растителна мазнина, докато омекне добре. Обелете ябълката, нарежете я на кубчета и заедно с тиквата я смесете с канелата.
Разбийте яйцата и захарта, докато станат кремообразни. Постепенно добавете пресятото брашно, бакпулвера, прясното мляко и ванилията. Когато тестото стане еднородно, отделете една чаша от него. В нея разбъркайте какаото. Прибавете ябълково-тиквената смес към чистото тесто, разбъркайте и излейте сместа в добре намазнена тава. На няколко места сложете от какаовата смес, правейки движения в различни посоки. По желание поръсете с начупени орехи.
Печете сладкиша във фурна на 170° С за около 50 минути. Щом го извадите от фурната, можете да го поръсите с пудра захар.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Направих сладкиша, невероятен есенен аромат се носи в кухнята. Влиза в графа "любими десерти". Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного, много благодаря за доверието и се радвам, че сладкишът Ви е харесал! Сърдечни поздрави!
Изтриване