За рецептата:
Класически десерт и класическа закуска! Пухкав кекс с кисело мляко! Едва ли има човек, който да не го е приготвял или опитвал, особено в компанията на чаша айрян или ароматен компот. Ако смятате, че тази рецепта е по-различна от онази, която пазите в старите тефтери, но ви се прииска да я приготвите, направете го!Няма да съжалявате нито за миг! Пухкава текстура, опияняващ аромат, смесица от изчистен и какаов вкус...
Към рецептата:
Кекс с кисело мляко
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Порции: 8
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ванилия
1 с. л. какао
Необходими продукти:
3 яйца
1 ч. ч. захар
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода
1 ванилия
1 с. л. какао
Разбийте яйцата и захарта до побеляване. След това прибавете брашното, киселото мляко с угасената в него сода, олиото и ванилията. Разбийте отново до напълно хомогенна смес.
В предварително намазнена и набрашнена форма за кекс излейте 1/2 от тестото, а другата разбъркайте с какаото. Когато и какаовото тесто е еднородно, изсипете и него във формата. По желание можете да поръсите повърхността с парчета орехови ядки. Печете кекса в предварително загрята фурна на 180° С за около 40-45 минути.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!







Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: