За рецептата:
Семпло, но и класическо! Нито едно дете не би отказало това великолепно руло с мармалад от сини сливи, но нека да признаем, че не е нужно да си дете, за да оцениш наистина вкусните десерти! Ето защо, тази рецепта е чудесна за цялото семейство, за усмихнатите уикенди, за срещите с приятели, за неочакваните гости... Приготвя се бързо и лесно - няма да усетите кога вече сте го сервирали и парченцата от него почти са изчезнали. Наистина си заслужава!Към рецептата:
Руло с мармалад от сини сливи
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Порции: 4-6
Необходими продукти:
6 белтъка
10 г ванилена захар
150 г захар
140 г брашно
1 с. л. настъргана лимонова кора
50 г пудра захар
250 г мармалад от сини сливи
канела за поръсване
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Необходими продукти:
6 белтъка
10 г ванилена захар
150 г захар
140 г брашно
1 с. л. настъргана лимонова кора
50 г пудра захар
250 г мармалад от сини сливи
канела за поръсване
Разбийте белтъците с ванилията на гъста пяна, постепенно прибавяйки захарта. След като тя се разтвори добре, бавно и на ниски обороти добавете брашното, за да не се загуби аерираната структура на сместа. Накрая сложете и настърганата лимонова кора.
Постелете подходяща правоъгълна тава с хартия за печене и излейте белтъченото тесто в нея. Заравнете равномерно и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-22 минути. Поръсете чиста кърпа или отново хартия за печене с пудра захар, извадете върху нея печивото и отгоре отново поръсете със захар. Бързо завийте на руло и оставете да изстива за кратко. Внимателно развийте рулото, намажете го с мармалада, поръсете с канела и отново завийте. Поръсете с пудра захар и украсете по желание.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!








Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: