За ястието:
Тази рецепта за запеканка с гриловани тиквички, нахут и извара ще внесе разнообразие в менюто ви през пролетта и лятото, когато организмът ни по естествен начин търси по-леки и диетични ястия. Приготвени предварително на грил тиган, тиквичките внасят още по-приятен и характерен вкус на ястието, изпълнено с различни текстури и аромати.
Към рецептата:
Запеканка с гриловани тиквички, нахут и извара
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
135 минАвтор: Кулинарна работилница
Порции: 6
Необходими продукти:
6 средно големи тиквички2-3 домата
300 г сварен нахут
1 кг кашкавалена извара
4 яйца
220 г кашкавал
1 връзка копър
сол
растителна мазнина
Измийте и почистете тиквичките, след което ги нарежете по дължина на ленти с дебелина около 0.5 см. Загрейте на умерена температура грил тиган, намазан с растителна мазнина, и гриловайте тиквичките за по няколко минути от всяка страна. Периодично добавяйте по малко растителна мазнина на дъното на тигана.
Готовите тиквички подредете на дъното на керамична тава в правоъгълна или друга форма, като оставите краищата им отвън, докато слагате плънката. След слоя от тиквички подредете на дъното предварително нарязаните на шайби домати, последвани от сварения нахут. Поръсете със сол.
Сервирайте ястието, нарязано на правоъгълни парчета и по желание гарнирайте със свежи зеленчуци.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: