За ястието:
Рецепта за крехко пилешко с гъби и моцарела - страхотна идея за обедно или вечерно меню. Приготвянето й е лесно, а невероятният вкус гарантиран. Важна роля в рецептата играе риганът, който придава неповторим вкус и аромат. Вижте начина, по който можете да я приготвите:Към рецептата:
Пилешко с гъби и моцарела
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4Необходими продукти:
2 пилешки бутчета
600 г гъби
1 глава червен лук
250 г моцарела
3 с. л. слънчогледово олио
2 щипки млян черен пипер
1/3 ч. л. сух риган
сол
Сварете почистените и измити пилешки бутчета за 25 минути в подсолена вода. Почистете гъбите и ги нарежете на средно дебели филийки, след което ги сложете в нагорещената предварително мазнина. По време на пърженето сложете нарязания на полумесеци червен лук. Пържете за 20-25 минути, докато гъбите станат златисти.
Обезкостете бутчетата и накъсайте пилешкото на парчета. Прибавете месото към изпържените гъби и лук. Поръсете със солта и подправките. Пържете за кратко и прибавете нарязаната моцарела. Разбъркайте и гответе още около 10 минути. По желание сервирайте ястието, гарнирано с няколко люспи пармезан.
Препоръчано от нашата кухня:
Ако обичате комбинацията от пилешко и гъби, не пропускайте да видите рецептата за пилешко с гъби, сметана и чери домати. Друга вкусна и лесна идея с пилешко е любимата на много хора пилешка кавърма с праз.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: