За рецептата:
Тази рецепта за пържена целина ще ви изненада приятно, ще разнообрази картата на менюто ви у дома и ще бъде запомнена за дълго. А само да знаете колко е вкусна!
Ако обичате да нарушавате клишетата в кухнята, то непременно трябва да приготвите целината и по този начин. Да, това не е нещо ново, но обикновено използваме целина в зеленчукови или пилешки супи, в телешко варено, както и под формата на пюре, когато искаме да допълним любимо ястие с месо - например, като гарнитура към сочни телешки медальони, телешки пържоли, риба и т. н. Но като цяло, сякаш я използваме рядко в кухнята, а това е продукт, който заслужава едно от основните места в избора на меню.
Настоящата рецепта е страхотна идея за мезе или част от основно ястие. По желание можете да я допълните с ароматен млечен сос или друг вкусен дип по избор.
Към рецептата:
Пържена целина
Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 2Необходими продукти:
1 глава целина (приблизително от 800 г)
сол
мазнина за пържене
Измийте и отрежете горната част на главата целина, колкото да отстраните най-твърдата част. Отрежете малко и от долната част и я обелете. Щом сте готови, поставете целината върху дъска за рязане с плоска страна надолу и я нарежете на филийки с дебелина 0.5 см. След това нарежете филийките на пръчици, както се режат картофи за пържене.
В касерола или друг подходящ съд налейте достатъчно растителна мазнина за пържене и я загрейте. Изпържете целината до златисто, като я обръщате, за да е изпържена равномерно. Отстранете с решетъчна лъжица и поръсете със сол. Добър апетит!
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: