Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Необходими продукти:
400 гр. бутер тесто
2/3 ч. ч. течен шоколад Nutella
3 с. л. сушени червени боровинки
5 с. л. кокосов ликьор
Накиснете боровинките в ликьора за няколко минути, за да омекнат. Поставете бутер тестото върху работния плот и равномерно го намажете с шоколада, престоял известно време на стайна температура. От двете страни по дължина на тестото направете напречни разрези на разстояние от около 2 см. един от друг, като оставите централната част по дължина на тестото неразрязана. Върху нея сложете плънката от напоените с ликьор боровинки, след което на принципа на прехлупването затворете тестото под формата на руло. Застъпвайте лентите тесто под диагонал, за да получите визия на плитка. Така оформено, внимателно преместете рулото в тава за печене, която сте покрили с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180° С за 25-30 минути до златисто. Оставете рулото да изстине за кратко, след което можете да сервирате.



Калории и хранителна информация за Бутер руло с Нутела и сушени боровинки
4 Порции
Състав в 1 порция
- Калории676.4
- Общо Мазнини38.0 гр
- Наситени мазнини7.8 гр
- Полиненаситени мазнини13.9 гр
- Мононенаситени мазнини5.5 гр
- Холестерол0.0 мг
- Натрий178.4 мг
- Калий52.9 мг
- Общо въглехидрати70.6 гр
- Фибри2.9 гр
- Захари33.5 гр
- Белтъчини8.6 гр
- Витамин А3.8%
- Витамин В-120.0%
- Витамин В-60.6%
- Витамин С0.0%
- Витамин D0.0%
- Витамин Е7.4%
- Калций5.6%
- Мед3.9%
- Фолиева киселина8.6%
- Желязо14.1%
- Магнезий2.6%
- Манган15.6%
- Ниацин12.0%
- Пантотенова киселина0.0%
- Фосфор3.8%
- Рибофлавин9.6%
- Селен21.9%
- Тиамин13.5%
- Цинк2.3%
* Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарната група във Facebook - Кулинарна работилница!









Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: