5 картофа 2 моркова 4 с.л. царевица 1 пакет лека майонеза 4 с.л. кисело мляко 1 краставица 4 маслини 100 г кашкавал 100 г сирене 100 г шунка 3 яйца 3 стръка магданоз
Първо сварете картофите, морковите и яйцата. След като са готови, се настъргват. За соса се смесват майонезата с киселото мляко. В купички, съвсем леко намазани със зехтин, се редуват пластче от картофите и яйцата, после от соса, след това моркови, царевица, сирене и шунка, пак сос и пласт настъргана краставица, сирене, кашкавал, сос. Накрая се завършва пак с картофи и яйца. По този начин подредените купички се оставят за няколко часа в хладилник да стегнат.
Преди сервиране, салатите се обръщат в чинии и се декорират с моркови, доматчета, краставички, маслинки и пресен магданоз.
Автор на рецептата: Мария Калайджиева








Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: