Тази рецепта за пълнени чушки е не просто вкусна и силно изкушаваща, но е от онези интересни рецепти, които комбинират страхотни вкусове и начин на приготвяне, довеждащи до нещо, което не можете да опитате всеки ден. Пълнени чушки с крехки кубченца свинско месо, кубчета моркови, тиквичка и целина и невероятно ароматните сушени сърнели! Резултатът е повече от фантастичен! Разбира се, сушените сърнели могат да бъдат заменени и с други сушени гъби, които могат да се намерят по рафтовете във всички големи хипермаркети. Е, готови ли сте за това кулинарно предизвикателство?
Почистената плешка се нарязва на малки кубчета и се запържва в дълбок съд с малко мазнина за около 15-20 минути, като се разбърква периодично. След това към месото се прибавят почистените, измити и също нарязани на кубчета тиквичка, моркови, парчето целина и лукът. В съда се наливат около 2 ч. ч. вода и всичко се оставя да ври на слаб огън, докато водата се редуцира. В това време сушените сърнели се накисват в гореща вода, за да омекнат, след което се отцеждат и се добавят към останалите продукти. Задушават се с тях още няколко минути. Плънката се овкусява с подправките и сол на вкус. Отстранява се от огъня и се оставя да изстине леко.
Пълнени чушки с крехки кубчета свинско месо, зеленчуци и сушени сърнели
Необходими продукти:
|
|
8-10 чушки за пълнене
|
|
~1 кг. свинска плешка
|
|
2 глави кромид лук
|
|
1 голяма тиквичка
|
|
2-3 моркова
|
|
100 гр. от глава целина
|
|
1 ч. ч. сушени сърнели
|
|
½ ч. л. млян черен пипер
|
|
1-2 щипки сушена целина
|
|
сол
|
|
растителна мазнина
|
|
Почистената плешка се нарязва на малки кубчета и се запържва в дълбок съд с малко мазнина за около 15-20 минути, като се разбърква периодично. След това към месото се прибавят почистените, измити и също нарязани на кубчета тиквичка, моркови, парчето целина и лукът. В съда се наливат около 2 ч. ч. вода и всичко се оставя да ври на слаб огън, докато водата се редуцира. В това време сушените сърнели се накисват в гореща вода, за да омекнат, след което се отцеждат и се добавят към останалите продукти. Задушават се с тях още няколко минути. Плънката се овкусява с подправките и сол на вкус. Отстранява се от огъня и се оставя да изстине леко.
Подготвят се чушките, като се измиват и почистват от дръжките и семената им. Една по една се напълват с месно-зеленчуковата плънка и се подреждат в подходяща тава. Накрая се напръскват с малко растителна мазнина, заливат се с вода, колкото да ги покрие наполовина, и се слагат да се пекат във фурна на 180-200`C до златисто, а по време на готвенето се обръщат, за да се изпекат добре от всички страни. Добър апетит с тази истинска експлозия от вкусове и аромати, която е способна да задоволи и най-взискателните кулинарни предпочитания! И не на последно място, поднесете ястието с любима сезонна салата!
МОЖЕ БИ ЩЕ РАЗГЛЕДАТЕ И ОЩЕ РЕЦЕПТИ ЗА:
*** Пълнени чушки с кайма и ориз ***
*** Крехки свински пържоли на фурна ***
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: