За рецептата:
Не пропускайте да включите в менюто си тези супер лесни шоколадови мъфини с масло и зехтин, защото в голяма степен ще тушират жаждата ви за шоколад и освен това, са меки, пухкави и влажни кексчета, които можете да хапвате по всяко време на деня с чаша кафе или чай.
Към рецептата:
Шоколадови мъфини с масло и зехтин
Приготвяне
20 мин
Време за готвене
Общо време
Порции: 12-15 мъфиниНеобходими продукти:
2 1/4 ч. ч. брашно
10 г бакпулвер
1/3 ч. ч. натурално какао на прах
1 ч. ч. кристална захар
1/4 ч. ч. зехтин
1/4 ч. ч. меко краве масло
2/3 ч. ч. кисело мляко (пълномаслено)
2 яйца
Загрейте фурната на 180° С без вентилатор. В дълбока купа смесете първо сухите съставки - брашното, бакпулвера, какаото и захарта. Направете широко "кладенче" в центъра на сместа и сложете в него зехтина, маслото, киселото мляко и яйцата. Започнете да комбинирате всички съставки, разбърквайки с дървена лъжица. Това е най-добрият метод за приготвяне на мъфини и използването на миксер не е препоръчително. След като сте разбъркали добре, ще получите гъсто и лепкаво шоколадово тесто. Именно това е търсената текстура.
Подгответе формата за мъфини с хартиени формички за мъфини. Най-добре е да разполагате с метална форма с 12 гнезда за любимите на малки и големи прекрасни кексчета. След това разпределете от сместа във всяка формичка, като запълвате 2/3 от обема й. Печете мъфините за 23-25 минути, а щом са готови, ги оставете в изключената фурна за 5 минути на отворена вратичка. Извадете и оставете мъфините да се охладят върху решетка. Сервирайте и да ви е сладко!
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: