За рецептата:
Интересна, вкусна и богата на вкусове рецепта за пълнен лук на фурна, която ще ви изненада приятно и ще разнообрази положително както ежедневното ви меню, така и менюто за специални гости, например. В никакъв случай не се колебайте и опитайте тази вълшебна комбинация от лук, крехко пилешко месо, гъби манатарки, пачи крак и ароматни подправки.Към рецептата:
Пълнен лук на фурна
Приготвяне
10 мин
Време за готвене
45-50 мин
Общо време
55-60 мин
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 4
Необходими продукти:
12 глави кромид лук
200 г пилешко филе
100 г манатарки
100 г пачи крак
80 мл бяло вино
20 г краве масло
къри
бял пипер
лимонени кори
сол
зелен пипер
лимонена трева
Издълбайте главите лук и ги сложете за 10 минути във вряща подсолена вода. Отделно нарежете пилешкото филе и гъбите, след което ги задушете в маслото и виното. Напълнете лучените кошнички с тази плънка. След това ги запечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 220° С. Сервирайте яйстието с картофено пюре или цветна зеленчукова гарнитура.
Необходими продукти:
12 глави кромид лук
200 г пилешко филе
100 г манатарки
100 г пачи крак
80 мл бяло вино
20 г краве масло
къри
бял пипер
лимонени кори
сол
зелен пипер
лимонена трева
Издълбайте главите лук и ги сложете за 10 минути във вряща подсолена вода. Отделно нарежете пилешкото филе и гъбите, след което ги задушете в маслото и виното. Напълнете лучените кошнички с тази плънка. След това ги запечете за около 15 минути в предварително загрята фурна на 220° С. Сервирайте яйстието с картофено пюре или цветна зеленчукова гарнитура.
Добавянето на снимка към тази рецепта носи +5 точки
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: