Приготвяне
Време за готвене
Общо време
Автор: Кулинарна работилница
Порции: 3-4
1 глава пресни броколи (1-1.200 кг.)
2 с. л. растителна мазнина
70 гр. краве масло
сол
кашкавал за поръсване
Почистете броколите от дебелата стъблена част, измийте и накъсайте на розички. Сложете ги в подсолена вряща вода и сварете за около 20 минути до омекване, след което отцедете.
В дълбок уок тиган разтопете маслото с растителната мазнина и задушете броколите за 10-15 минути. Поръсете със сол на вкус. Сервирайте веднага, като поръсите щедро с пълномаслен кашкавал, за да се разтопи леко, докато броколите са горещи.


Калории и хранителна информация за Задушени броколи с масло и кашкавал
3 порции
Състав в 1 порция
- Калории346.5
- Общо Мазнини27.7 гр
- Наситени мазнини15.3 гр
- Полиненаситени мазнини1.6 гр
- Мононенаситени мазнини9 гр
- Холестерол70.1 мг
- Натрий229.1 мг
- Калий1,109.6 мг
- Общо въглехидрати17.9 гр
- Фибри10 гр
- Захари0.4 гр
- Белтъчини14.3 гр
- Витамин А118.9%
- Витамин В-124,8%
- Витамин В-627.2%
- Витамин С517.8%
- Витамин D0.0%
- Витамин Е31.5%
- Калций28,2%
- Мед8,0%
- Фолиева киселина60,2%
- Желязо16,8%
- Магнезий22,2%
- Манган38,3%
- Ниацин10,7%
- Пантотенова киселина18,7%
- Фосфор31,6%
- Рибофлавин27,1%
- Селен18,1%
- Тиамин14,9%
- Цинк13.3%
* Дневните порции храна се равняват на приблизително 2000 калории. Вашите дневни стойности могат да бъдат по-високи или по-ниски в зависимост от индивидуалните ви калорични нужди и хранителен режим.
Можете да следите "Кулинарна работилница" и да се наслаждавате на още много рецепти в кулинарните групи във Facebook - Кулинарна работилница и Домашна кухня!
Ако харесвате страницата, станете й последовател оттук:facebook.com/kulinarnarabotilnica/ за още повече интересни рецепти! Ако тази кулинарна идея ви заинтригува, споделете я в своя социален профил, за да я видят повече хора!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: