Знаете ли, че дори зад лежерното приготвяне на любимата салата от бяло зеле съществуват кулинарни тънкости, които биха направили крайния резултат доста по-добър? Говоря за трикове, които в никакъв случай няма да нарушат баланса на кулинарния ви ентусиазъм, имайки предвид, че повечето домакини приготвят в кухнята по няколко неща едновременно. Тайната на крехката и много вкусна зелева салата е в момента след нарязването на зелето. За да бъде то сочно и хрупкаво, посолете го и го намачкайте с ръце, добавете сока от половин лимон, а след това го оставете да престои около 30 минути. През това време зелето ще разгърне всичките си вкусови достойнства.
Зелева салата с царевица
Необходими продукти:
|
|
½ средно голяма зелка
|
|
3-4 бр. моркови
|
|
200 гр. консервирана сладка царевица
|
|
½ лимон
|
|
растителна мазнина (зехтин)
|
|
сол
|
Зелето се почиства, измива и нарязва на тънки жулиени. Поставено в дълбока купа, към него се прибавят щипка сол и сокът на половин лимон. Намачква се за кратко и се оставя така за около половин час. След това към него се добавят настърганите моркови и консервираната царевица. Овкусява се с растителната мазнина и при необходимост с още сол и лимонов сок. Ако не разполагате с лимон, заменете го с традиционния оцет.
МОЖЕ БИ ЩЕ ХАРЕСАТЕ:






Няма коментари:
Публикуване на коментар
Тук можете да коментирате тази публикация: